Pressemeddelelse:

 

Fernisering og 10 årsjubilæum på Sergei Sviatchenkos fotokunstprojekt på Borgerhuset Stationen,Viborg

 

En af Danmarks mandlige stilikoner bor og arbejder i Viborg.

66 årige Sergei Sviatchenko er flere gange  blevet kåret som Danmarks bedst klædte mand. Mange kender Sergei Sviatchenkos abstrakte farverige malerier og collager.

Siden 2009 er han også blevet internationalt anerkendt for sin fotokunst og blogprojektet ”Close up and private”, der består af en række intime, drømmende, surrealistiske, og avagarde fotografier, der alle kredser om mode, tøj og tekstiler.

Projektet har vagt stor international anerkendelse og har blandt andet betydet, at magasiner fra Japan og USA har portrætteret, den viborgensiske kunstner. Sergei Sviatchenko er også flere gange blevet portrætteret i danske modeblade som Euroman. Projektet har desuden betydet, at Sergei Sviatchenko er blevet anerkendt for at have ”sat et unikt aftryk på den internationale modescene og revolutioneret mandemodenfotografi.”

Torsdag den 16. maj åbner udstillingen på Borgerhuset Stationen dørene for publikum  ved en fernisering, der begynder klokken 17.00  Da det er 10 år siden, Sergei Sviatchenko fik idéen og med sin søn Erik som model, en hvid væg som baggrund og sit lille Leika-kamera, tog de første billeder til ”Close up and private”, er ferniseringen også et jubilæum.

Ud over billederne kan publikum opleve en lille intim koncert med Berlin-guitaristen Konstantin Schimanowski, der spiller indieinspireret rock krydret med russiske digte.

Alle er velkomne og arrangementet er gratis.

Udstillingen løber til og med udgangen af juni måned.